e-Twinning Yanlış Anlama / MISconception

Haz

Okulumuz öğretmenlerinden  Büşra AYAR AYDIN'ın içinde bulunduğu Yanlış Anlama / MISconception adlı eTwinning projesi neler yaptı.

Haz

Okulumuz öğretmenlerinden  Büşra AYAR AYDIN'ın içinde bulunduğu Yanlış Anlama / MISconception adlı eTwinning projesi tamamlandı.

Haz

Yürütücülüğünü Okulumuz matematik öğretmenlerinden Büşra Ayar Aydın'ın yaptığı e-twinning projesi "Yanlış Anlama / MISconception" ın proje sertifikalarını karneleriyle birlikte taktim edilmiştir. Öğretmenimiz ve öğrencilerini çalışmaları için tebrik ederiz.

May

Okulumuz Matematik Öğretmenlerinden Büşra Ayar Aydın'ın yürüttüğü 'dramath' ve 'yanlış anlama/misconception' E-twinning projelerinin birlikte gerçekleştireceği ve Samsun İl Koordinatörü Zeynep Çayır'ın konuşmacı olacağı E-twinning günü etkinliğine davetlisiniz.

Nis

Okulumuz Matematik Öğretmenlerinden Büşra Ayar Aydın E-Twinning Projesi "Yanlış AnlaMa / MISconception" Projesi

Çarşamba Imam Hatip Ortaokulu öğrencileriyle kavram yanılgıları hakkında Türk - Yabancı öğrencilerle ortak çalışmalar çıkarmaya devam ediyor.

Projemizde öğrencilerimiz kavram yanılgıları üzerinde farkındalık oluşturmak için çalışmalar yapıyorlar.

Ramazan bayramını kutlamak amaçlı projedeki tüm ortaklar Vista create web 2 aracını kullanarak her okul başka bir okula kart hazırlayıp göndermiştir.

Çalışmalarda emeği geçen öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Okulumuz matematik öğretmenlerinden Büşra Ayar Aydın E-Twinning Projesi "Yanlış AnlaMa / MISconception"

Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu öğrencileriyle kavram yanılgıları hakkında Türk-Yabancı öğrencilerle ortak çalışmalar çıkarmaya devam ediyor.

14 mart matematik gününü kutlamak amaçlı projedeki tüm ortaklar canva web 2 aracını kullanarak dergi konu başlıklarında dergi sayfasını oluşturup, calameo web 2 aracı ile e-dergi olmuştur.

Dergi başlık ve konu dağılımları şu şekilde olup:

Yanlış AnlaMA / MISconception eDergisi Konu Başlıkları:

1- Matematik Neden Önemlidir? – Usamah Al Najili

2- Matematiğin Tarihsel Gelişimi – Berna TUNCA EYGÜL

3- Matematik ve Doğa – Büşra AYAR AYDIN

4- Pi’nin Tarihçesi – Tuğçe AYDIN

5- Pi’nin Uygulama Alanları: Pi’nin kullanım alanları hakkında bilgi, fizik, astronomi ve mühendislik alanlarında nasıl kullanıldığına dair bilgilendirme – Gülünaz TOZLU

6- Pi’nin Sırları: Pi sayısının ilginç özellikleri, sayısal düzenlilikleri, istatistiksel özellikleri – Filiz İŞLEK

7- Pi ve Sanat: Pi ve Resim, Pi ve Müzik – Haneen MAJALI

8- Pifiloloji – Feridun YÜKSEL

9- Okullarda Pi Günü Etkinlikleri – P. Tuğçe ÜLKER

10- Pi Günü Boyama Etkinlikleri: Gönderilen mandala tarzı boyamalar yapılıp hem boş şekli indirilebilir şekilde dergiye eklenir hem de boyanmış hali ve öğrenciler boyarkenki fotoğrafları eklenir – Leyla KAYA GÜNER

11- Matematik Oyunu Önerileri – Mustafa ÜLKER

12- Yapılan Tüm Etkinliklerle Pi şeklinde Fotoğraf Kolajı: Phinish aracı kullanılarak – Mohammad DARABSEH

Çalışmalarda emeği geçen Türk-Yabancı tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz.

14 mart matematik gününü kutlamak amaçlı projedeki tüm ülkeler okullarında yaptıkları pi günü çalışmalarının fotoğrafları ile "pi day" yazısı oluşturup, Phinish web 2 aracı ile kolaj çalışması olmuştur.

Çalışmalarda emeği geçen Türk-Yabancı tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu öğrencileriyle kavram yanılgıları hakkında Türk - Yabancı öğrencilerle ortak çalışmalar çıkarmaya devam ediyor.

Ve bu çalışmalardan biri de  "International day of mathematics" adlı her öğrenci 1 harf olacak şekilde, karma ülke okul takımları çalışıp, web2 araçlarından canva kullanarak oluşturulan ortak ürün kolaj çalışması olmuştur.

Çalışmalarda emeği geçen Türk-Yabancı tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Pi resfebeleri "QUIVER" ile canlandılar

14 Mart Dünya Matematik Günü kapsamında okulumuz matematik öğretmenlerinden Büşra Ayar Aydın yürüttüğü "Y. AnlaMa / MISconception" etwinning projesinde pi temali Resfebeler yapip  çalışmalarını "QUIVER" web2 uygulaması ile 3 boyutlu hale getirmişlerdir. Bunları yaparken kelimelerin alışılmış şekilleri dışında yazılarla, sembollerle ya da resimlerle belirtilmesi keşfetmiş bu şekildeki bulmacalar yaparak süreçte çok eğlenmişlerdir.

E-Twinning Projemiz "Yanlış Anlama / MISconception"

Bu projede ortaklarından okulumuz matematik öğretmenlerinden Büşra Ayar Aydın'ın da bulunduğu Türkiye(7), Ürdün(3), Slovakya(1) öğretmen görev almaktadır. Projemizin amaçları öğrencilerin yanlış öğrenmelerinin önüne geçmek ,öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirmek, Matematik dersine olumlu tutum oluşturmak ve web2 araçlarını kullanıp becerilerini geliştirmektir.